×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : چهارشنبه, ۲۱ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Wednesday, 11 December , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 11 خبر
تعیین تکلیف گازهای مشعل در سراسر ایران طی دو سال و نیم آینده / اجرای ۱۵۰۰ میلیارد تومان طرح دانش‌بنیان در مناطق نفت‌خیز جنوب

به گزارش سرخط پتروشیمی علیرضا دانشی صبح جمعه (۲۹ اردیبهشت‌ماه) در نشست با خبرنگاران در حاشیه سومین روز بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی با اشاره به تولید نزدیک به ۷۵ درصد نفت خام کشور و ۱۶ درصد از گاز طبیعی کل کشور در گستره عملیاتی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب گفت: این شرکت در گستره ۵ استان کشور فعالیت دارد.

وی با بیان اینکه بازسازی تأسیسات در دوره‌های گذشته مغفول مانده بود، تصریح کرد: با آغاز به‌کار دولت سیزدهم اقدام‌هایی گسترده‌ با برنامه‌ریزی ویژه برای تأسیسات روزمینی و خطوط لوله جریانی انجام شد و حجم فعالیت‌های بازسازی و نوسازی شرکت به بیش از ۳ برابر دولت گذشته رسید.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با اشاره به اقدام‌های اساسی برای ماشین‌های دوار گفت: ۱۰ توربین در این دوره تعمیر شد و تعمیر هفت توربین را نیز در برنامه داریم که بعضی از آنها به شرکت‌های ایرانی سپرده شده و برخی نیز درون شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب انجام می‌شود.

دانشی از بهبود وضع انبارها و برنامه‌ریزی برای توسعه مخازن در دولت سیزدهم خبر داد و اذعان کرد: در طول یک‌سال و ۷ ماه حضور من در جایگاه مدیرعاملی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب نزدیک به ۷۰ مصوبه ویژه از هیئت مدیره شرکت ملی نفت ایران دریافت شد و بعضی از دستورعمل‌های بازدارنده با حمایت وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران برداشته شد و اقدام‌های مطلوب را در مسیر اصلاح انجام دادیم و نتیجه آن امضای قراردادهای بسیار و گام‌های بلندی بود که با توجه به ظرفیت‌های داخلی برداشتیم.

توجه به مراکز دانش‌بنیان و تفکر و عملکرد علمی

وی توجه به مراکز دانش‌بنیان و علمی را یکی از مسائل محوری وزارت نفت دولت سیزدهم و شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب برشمرد و تصریح کرد: علمی فکر کردن و علمی عمل کردن شعار و سرلوحه فعالیت ما بوده است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب افزود: در ۱۰ سال گذشته از دولت سیزدهم کل پروژه‌های پژوهشی به ۸۰ میلیارد تومان نمی‌رسید، فقط در ۱۴۰۱ بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برنامه تعریف کردیم و زیر بار مسئولیت دانش‌بنیان‌ها رفتیم و این موضوع را شتابنده‌تر از همیشه پیگیری می‌کنیم و امیدواریم در پایان سال ۱۴۰۲ این رقم به بیش از ۳ هزار میلیارد تومان برسد که این همگرایی با مراکز دانش‌بنیان و علمی نقطه عطفی است.

دانشی با اشاره به ارتباط سازنده شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با پتروشیمی‌ها گفت: پیش از این پتروشیمی‌ها وضع خوراک خوبی نداشتند و سیاست پول استقراضی برای توسعه مخزن و تولید نفتی که نمی‌توانستند بفروشند، نتیجه خوبی نداشت، الحمدالله فروش نفت با اقدام‌های دولت وضع خوبی دارد و بیش از ۶۰ درصد افزایش تولید داشتیم و بر اساس مصوبه شرکت ملی نفت ایران و بر اساس برنامه‌ریزی پول پتروشیمی‌ها صرف مطالعه  توسعه مخازنی  صرف می‌کنیم تا خوراک پتروشیمی تأمین شود زیرا این چرخه خود توسعه پایدار را برای کشور به‌دنبال دارد.‌

وی با اشاره به طرح‌های اجتماعی دولت سیزدهم افزود: پایداری حوزه انرژی به‌طور حتم توجه به حوزه پیرامونی صنعت نفت را که سال‌ها به آن توجه نشده است، می‌طلبد.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب تصریح کرد: در منطقه پیرامونی تأسیسات مختلف ۱۲ هزار و ۵۰۰ همت بودجه برای این موضوع اختصاص داده شده است و امیدواریم مجموعه‌های وزارت کشور و استانداری‌ها  در جای درست هزینه کنند و بحث امنیت برای تولید بهتر از پیش تداوم داشته باشد.

ظرف ۲ سال و نیم گاز سوزی مشعل به‌ صفر می‌رسد

دانشی در پاسخ به پرسشی درباره جمع‌آوری گازهای مشعل در شرکت ملی مناطق نفت‌خیر جنوب گفت: در صنعت نفت تاکنون ۸۰ درصد گازهای همراه جمع‌آوری شده‌اند یا پروژه‌ها در حال اجرا هستند، در شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب نیز بخشی از سهم ۱۶ درصد گاز تولیدی این شرکت برای کشور از همین محل تأمین می‌شود.

وی افزود: برای ۲۰ درصد باقیمانده پروژه پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس را با هلدینگ خلیج فارس داریم که در دولت گذشته کمتر از ۱۰ درصد پیشرفت داشت، یک پروژه نیز با پتروشیمی مارون به‌عنوان متولی جمع‌آوری گازهای مارون و کارون در حال اجرا داریم.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب درباره پروژه پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس تصریح کرد: در ابتدا که دولت تحویل شد بر اساس آمار طرح پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس ۱۰ درصد پیشرفت داشت، اما در اسفند ۱۴۰۱ پیشرفت به ۴۵ درصد رسید که افزایش ۳۵ درصدی را نشان می‌دهد زیرا همکاران نفت‌خیز تمام قد پای کار آمدند و به‌تازگی در سفر رئیس‌جمهوری به استان خوزستان چند پروژه این مجتمع از جمله پیش‌تراکم ۹۰۰ و ۱۰۰۰ با ظرفیت مجموع ۶۰۰ میلیون فوت مکعب گاز به‌صورت روزانه به‌بهره‌برداری رسید و پست برق ایثار که رونمایی شد به پایداری برق تأسیسات جمع‌آوری و دیگر تأسیسات شرکت ملی مناطق نفت‌خیر جنوب کمک کرد.

دانشی با بیان اینکه پروژه مارون نیز با سرعت در حال انجام است، افزود: مقدار گازهای مشعلی که در مارون و پالایشگاه گاز بیدبلند خلج فارس جمع‌آوری می‌شوند در مجموع ۸۳۰ میلیون فوت مکعب گاز در روز است که بنا داریم تا ۲ سال و نیم آینده پرونده جمع‌آوری گازهای مشعل را به سرانجام برسانیم.وی از مزایده گازهای مشعل مسجدسلیمان خبر داد و تصریح کرد: ۶۴ میلیون فوت مکعب گاز مشعل در شمال مسجدسلیمان به مزایده گذاشتیم که حرکتی روبه جلوست و اقدام‌های مؤثر دیگری نیز در حال اجرا هستند.

اختصاص ۳ هزار میلیارد بودجه برای فعالیت‌های دانش‌بنیان

مدیرعامل  شنرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب درباره ۳ هزار میلیارد تومان پروژه‌های دانش‌بنیان این شرکت گفت: واقعیت این است که عقب‌افتادگی مزمن با سوئ تدبیر اتفاق افتاده است و راهی نداریم جز توجه ویژه به علم و مراکز دانشی. اینکه می‌گوییم در حال انقلاب هستیم یعنی به‌سمت مراکز دانشی بودجه را سوق دهیم و به‌طور حتم نتیجه‌بخش خواهد بود.

دانشی افزود: طرح‌های ۱۸۳ میلیون یورویی برای ساخت توربین صد در صد ایرانی داریم که با اجرایی شدن این موضوع در سه سال آینده کشور در زمینه توربین نفس راحتی می‌کشد.

وی درباره طرح‌های احیای چاه‌های شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب توضیح داد و گفت: یکی از حلقه‌های مفقوده صنعت نفت توجه به چاه‌هایی است که در حال اجرا داریم، ۸۰ درصد نفت ما در سنگ‌های کربناته است که هرچه برنامه‌ریزی را روی این محدوده دانش متمرکز کنیم، اقتصاد توسعه چاه را مدیریت بهینه کرده‌ایم، یعنی عمر چاه‌های موجود را افزایش داده‌ایم، در مناطق نفت‌خیز جنوب ۳۵۰ هزار بشکه افت تولید داشتیم که با همین روش در حال راهبری هستیم.

مرز تحریم‌های کشور شکسته شد

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب تصریح کرد: با این حال با مراکز دانش‌بنیان برای افزایش ۵۰ هزار بشکه‌ای از محل احیای چاه‌ها برنامه‌ریزی کردیم که انتظار می‌رود با اهتمام مراکز دانشی این مقدار بیشتر شود و آنها بتوانند خود را ثابت کنند.

دانشی با بیان اینکه مراکز علمی صدای ما را شنیده‌اند، گفت: پارسال گفتم در مرز دانش حرکت کنیم و باید نوآورانه، خلاقانه و با برنامه‌ریزی حرکت کنیم، نتیجه‌اش این شد که در نمایشگاه امسال شاهد محصولاتی هستیم که صدایش آن طرف مرزها شنیده شده و شرکت‌های غربی هم متقاضی آنهاست و این به معنای شکست مرز تحریم‌هاست.

بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز پالایش و پتروشیمی از روز چهارشنبه (۲۷ اردیبهشت‌ماه) کار خود را آغاز کرد و تا فردا (شنبه، ۳۰ اردیبهشت‌ماه) ادامه دارد.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.