×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : سه شنبه, ۱۸ دی , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Tuesday, 7 January , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 3 خبر
توسعه پایدار، اشتغال‌زایی، توجه به محیط زیست، بومی‌گزینی 

 

به گزارش سرخط پتروشیمی، وقتی پالایشگاه هویزه راه‌اندازی شد، همگان امید داشتند توسعه پایدار که شامل المان‌های اشتغال، توجه به محیط زیست و تاثیر‌گذاری مثبت بر جامعه شکل اجرایی به خود بگیرد. هدفی که لازمه‌اش مدیریت بود. خوشبختانه فاز اول پالایشگاه هویزه با تمام مشکلات و سختی‌ها در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ راه‌اندازی شد و امید در دل هزاران تن زنده شد. یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد پالایشگاه هویزه، بکارگیری نیروی‌های بومی چه در زمان احداث و چه در زمان بهره‌برداری است.

نگاه مدیریت کلان به نیروی‌های متخصص و متعهد بومی به طور عملی در چیدمان و جذب سرمایه انسانی به چشم می‌خورد. در زمان جذب و برگزاری آزمون‌ها متناسب با رده‌های شغلی و تخصص، با تخصيص امتیازاتی مانند محل تولد( شرط اصلی بومی) اولویت جذب با ساکنین منطقه است. در برخی موارد، بکارگیری افراد به اصلاح غیربومی در مشاغل تخصصی ناگزير است و حضور نیروهای غیربومی در مشاغلی که متقاضی ندارد و یا تخصصی است به آموزش نیروهای بومی کمک می‌کند و به نوعی علاوه بر پر کردن خلا، به تربیت نیروی انسانی متخصص منجر می‌شود.

بومی‌گرایی اگر به معنای واقعی کلمه اجرا شود می‌تواند گره بسیاری از مشکلات را باز کند. اصلی که به خوبی در چیدمان نیروهای پالایشگاه هویزه نمایان است. از طرفی نباید از جذب نیروهای بومی به عنوان ابزاری برای فشار و تحمیل خواسته‌های غیرمعمول استفاده کرد. ظرفیت جذب هر سازمان، شرکت و بنگاه اقتصادی محدود و‌ مشخص است. تأمین نیرو از طریق مراجع قانونی و به طور مشخص آزمون انجام می‌شود. انتظار کارخانجات تولیدی که در ابتدای راه هستند، حمایت همه‌جانبه است. حمایتی که در کوتاه‌مدت به آرامش مجموعه منجر می‌شود و در درازمدت به ثبات و‌ توسعه ختم می‌شود. توسعه‌ای که جذب نیرو را نوید می‌دهد.

 

در واقع بومی‌گرایی به معنای استفاده بهینه از پتانسیل‌های انسانی منطقه بدون توجه به اینکه به چه طایفه، گروه و طیف سیاسی تعلق دارند، است. از این منظر باید کارکنان و مدیران توانمند و متخصص بومی را حفظ کرده و از قدرت و توانایی آنان برای حرکت در مسیر توسعه استفاده کرد. استفاده از توان مدیران بومی تهدید نیست بلکه یک فرصت و سرمایه‌گذاری است. عملكرد مدیریت پالایشگاه هویزه از ابتدای به دست گرفتن هدایت پروژه تا به امروز، نشان می‌دهد، بومی‌گزینی راهبرد اصلی است و ترکیب نیروهای جذب شده بهترین پاسخ برای منتقدان است. بکارگیری ۹۰ درصد نیروهای شاغل از میان نیروهای بومی خط بطلانی بر گمانه‌زنی‌های غیرمنصفانه است. البته منتقدانی که بدون شک از روی دلسوزی سخن می‌گویند و هدفشان شکوفایی اقتصادی کشور و رهایی از بیکاری جوانان منطقه است، جدای از این افراد هستند.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.