به گزارش سرخط پتروشیمی: اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان پس از تعیین ضربالاجل و التیماتومهای مکرر تا پایان شهریور ماه سال جاری مبنی بر تعیین تکلیف جابجایی شرکت کربن ایران اخطاریه رسمی برای این شرکت صادر کرد.
فرهاد قلینژاد، معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان روز دوشنبه اظهار کرد: در این اخطاریه که به صورت رسمی صادر شده است ۱۰ روز به شرکت کربن ایران مهلت داده شده تا برنامه اجرایی خود را به اداره کل حفاظت محیط زیست استان خوزستان ارایه کند.
وی با اشاره به اینکه اخطاریه از اول مهرماه ابلاغ شده است، افزود: در این اخطاریه به صراحت قید شده اگر پس از مهلت مقرر پاسخ ندهند یا پاسخ آنها قانع کننده نباشد این موضوع از مراجع قضایی پیگیری میشود.
معاون محیط زیست انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان بیان کرد: خواسته اداره کل محیط زیست از شرکت کربن در اخطاریه این است که زمین مشخص شده و قرارداد جابجایی منعقد شده برای جابجایی را به صورت شفاف و مشخص ارایه دهند در غیر این صورت اظهار به جابجایی بدون اقدامات اساسی کفایت نمیکند و قانع کننده نخواهد بود.
وی با اشاره به ماده ۱۴ قانون هوای پاک گفت: این شرکت در فهرست صنایع آلاینده قرار دارد و با ایجاد آلودگی برای سلامتی مردم و شهر مشکلاتی را ایجاد میکند از این رو به صورت جدی پیگیر هستیم تا هرچه سریعتر به خارج از شهر انتقال یابد.
به گزارش سرخط پتروشیمی: شرکت کربن ایران در محدوده شهر اهواز با تولید دوده صنعتی در حال فعالیت است که در آلایندگی شهر اهواز نقش دارد لذا جابهجایی این شرکت به خارج از این شهر مصوب شده است.
پیش از این در ماههای اخیر مدیرکل حفاظت محیط زیست استان خوزستان و معاون اداره کل محیط زیست خوزستان از شرکت کربن خواسته بودند که تا پایان شهریورماه برنامه جابجایی شرکت را ارایه دهند که در این مدت شرکت هیچگونه پاسخی بنا بر گفته مسئولان اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان ارایه نکرده است.
بر اساس این گزارش، مهری مدیرعامل وقت بانک صنعت و معدن، دی ماه سال ۱۴۰۰ گفته بود: ۱۲ هزار میلیارد ریال برای جابهجایی شرکت کربن ایران با هدف جابجایی به خارج از شهر اهواز در قالب مصوبات سفر رییس جمهور به خوزستان، اختصاص داده خواهد شد.
بنا بر ماده ۱۴ قانون هوای پاک درمواردیکه کاهش یا از بین بردن آلودگی ناشی از مراکز صنعتی، تولیدی، معدنی، خدماتی، عمومی و کارگاهی به تشخیص سازمان فقط از طریق انتقال تمام یا بخشی از خطوط تولید یا تأسیسات یا اماکن آنها به نقاط مناسب امکانپذیر است و یا فعالیت مراکز مذکور در مناطق مسکونی سلامت ساکنان آن مناطق را به خطر بیاندازد، مالکان و مدیران واحد موظفند در مهلت تعیین شده در طرح انتقال، نسبت به انتقال واحد مربوطه اقدام کنند.