گروه : سیاسی
- نویسنده : openavijeh
- ۱۳ آذر ۱۴۰۳
- کد خبر 18492
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش سرخط پتروشیمی، توجه به محیط زیست یعنی حفظ منابع طبیعی برای نسلهای آتی. در تعریف طرحهای صنعتی در نظر گرفتن پيوست زیستمحیطی از الزامات به شمار میآید. هر صنعتی به فراخور نوع فعالیت و محصولات تولیدی، ناگزير اثری بر محیط زیست میگذارد. طراحان پروزه در زمان مطالعات امکانسنجی شرایطی زیستمحیطی همچون: فاصله با شهر، شرایط اقلیمی، پوشش گیاهی، تاثیر فعالیت طرح بر محیط زیست و … در نظر گرفته میشود. البته چنین مواردی در زمام راهاندازی گرم و در مدار آمدن طرح نیز ادامه پیدا میکند. هنر مدیران طرحی واجرای پروژه در جایی خودش را نشان میدهد که راهاندازی طرح کمترین خطرات و تاثیر منفی را به دنبال داشته باشد.
یکی از طرحهای موفقی در دل خوزستان از یک دههی پیش با تخصص و نوآوری جوانان ایرانی احداث و راهاندازی شد، پالایشگاه هویزه است. پالایشگاهی که به سان کوهی سِتُرگ و استوار در شهر مقاومت هویزه خودنمایی میکند. طرحی که از سال ۱۳۹۲ با هدف جمعآوری گازهای مشعل و همراه نفت در میادین نفتی غرب کارون و تبدیل آن به گاز شیرین و تزریق به شبکه گاز سراسری و تامین خوراک نیروگاه غرب کارون و پتروشیمی بندر امام (ع) تعریف شد، فاز یک طرح در اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ به دست رئیسجمهور فقید شهید رئیسی به بهرهبرداری رسید.
افشین کیانی مدیرعامل پالایشگاه که از زمان شروع پروژه در مراحل مختلف در راس حضور داشته از نگاه ویژه به مسائل محیط زیست گفت و افزود: حفاظت از محیط زیست میراث آیندگان، اصلیترین راهبرد پالایشگاه هویزه در کنار تولید، درآمدزایی و اشتغالزایی است. محصول و تولید اصلی پالایشگاه روزانه ۳۴۰میلیون فوت مکعب گاز طبیعی است که ۲۵۰ میلیون فوت مکعب آن به شبکه سراسری گاز ایران تزریق و ۹۰ میلیون فوت مکعب به عنوان سوخت به نیروگاه سیکل ترکیبی غرب کارون ارسال میشود. این مقدار از تولید تا پیش از راهاندازی پالایشگاه، سوخت میشد و عملا هزاران میلیارد تومان از ثروت ملی از بین میرفت و به شکل مستقیم تهدید دائمی برای محیط زیست و گونههای مختلف گیاهی و جانوری منطقه به شمار میآمد. گازهای سبک همراه نفتی که در میادین نفتی یادآوران، آزادگان شمال و جنوبی، یاران شمالی و جنوبی و دارخوین در غرب کارون به سمت فلرها روانه میشدند.
با تامل در سخنان مدیرعامل پالایشگاه هویزه که از دل پروژه سکان مدیریت این مجموعهی عظیم صنعتی را بر عهده گرفته به خوبی میتوان دریافت، اساس تاسیس پالایشگاه هویزه بر حفظ محیط زیست و ثروتآفرینی در کنار اشتغالزایی ارمغان مدیریت علمی بنا شده است. نتیجهی راهاندازی فاز اول پالایشگاه، خاموشی مشعل سه شرکت یادآوران، یاران شمالی و آزادگان شمالی بود. از طرفی با راهاندازی فاز دوم که تا به امروز با پیشرفت ۹۰ درصدی همراه است، مشعل یاران جنوبی، آزادگان جنوبی، دارخوین و سپهر و جفیر هیچ مشعلی در غرب کارون روشن نمیماند.
نقش مدیریت در چیدمان سرمایه انسانی متخصص در مراحل مختلف شروع تا پایان پروزه، غیر قابل انکار است. نقشي که اگر درست ایفا شود، پروژه به اهداف از پیش تعیین شده، تمام و کمال دست پیدا میکند. این مهم به روشنی در پالایشگاه هویزه نمایان است. البته برکات اجرا پروژه فقط به اثرات زیستمحیطی محدود نیست و این مجموعه موفق در اجرای مسولیتهایی اجتماعی درخشان عمل کرده است و تا به امروز پروژههای عمرانی و خدماتی مختلفی از جمله احداث دو مدرسه در روستای جفیر، بازسازی خانه بهداشت، جدولکشی و زیرسازی جاده، مشارکت در برنامههای فرهنگی و مذهبی، آبرسانی، کمک به دانشآموزان کمبرخودار، مشارکت در طرحهای زیستمحیطی، تثبیت شنهای روان، اهدا بستههای معیشتی و کمکآموزشی ، مشارکت در مراسم ایام اربعین در مزار شهدای هویز، بهسازی پارک سوسنگرد، کمک به تیمهای ورزشی، کمک به بیمارستان، مساجد و درمانگاه و …در مناطق پیرامومی دشت آزادگان ، هویزه ، سوسنگرد ، و روستای جفیر اجرا کرده است.
برای مجموعهای که به دست متخصصان داخلی طراحی، اجرا و به بهرهبرداری رسیده است، کسب این حجم ار موفقیت، کمنظیر است. به کارگیری ۹۰ درصد کارکنان از میان نیروهای بومی یعنی توجه به اقتصاد، رشد و شکوفایی منطقه در کنار تولید و درآمدزایی.
پالایش گاز هویزه یکی از مهمترین شرکتهای فعال در حوزه صنعت نفت ، گاز و پتروشیمی در ایران، با بیش از دههها تجربه، تخصص و توانمندی در ارائه خدمات و تأمین نیازهای انرژی کشور برجسته است. این شرکت با بهرهگیری از فنآوریهای روز دنیا و سرمایه انسانی متخصص، در زمینههای استخراج، پالایش، حمل و نقل و توزیع محصولات نفتی و گازی فعالیت میکند.
ابراهیم متینسیرت
https://sarkhatepetroshimi.ir/?p=18492