- نویسنده : openavijeh
- ۲۰ تیر ۱۴۰۳
- کد خبر 16497
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
به گزارش سرخط پتروشیمی؛ با توجه به نظرسنجیهای انجام شده و مطالبات مردم و فعالان اقتصادی، مهمترین خواسته مردم از دولت چهاردهم ساماندهی اقتصاد و معیشت مردم است. این امر نیازمند ثبات در سیاستگذاریها و تمرکز بر حل مشکلات اقتصادی از جمله تورم است. اولین گام دولت جدید باید توجیه مردم در مورد بینش اقتصادی خود باشد.
دولت چهاردهم باید به مردم اطمینان دهد که سیاستهای اقتصادی با هدف بهبود معیشت و رونق اقتصادی کشور تنظیم شده است. برای حصول به نتیجه باید وزارت نفت که از ارکان درآمدی و پایههای اقتصادی در جمهوری اسلامی ایران میباشد، وزیری با تجربه وتخصص فارغ از نگاه سیاسی و جناحبازی را به کار بگیرد.
در این گزارش، به بررسی وظایف و شاخصهای اصلی وزیر نفت دولت چهاردهم میپردازیم.
۱. بهرهبرداری بهینه از منابع نفت و گاز
منابع نفت و گاز همواره نقش اساسی در اقتصاد ایران داشتهاند. وزیر نفت باید با ارائه یک برنامه مدون و استفاده از ظرفیتهای بخشهای دانشبنیان و خصوصی، نسبت به ایجاد یک نظام اداری متمرکز و بهرهوری بهینه از منابع نفت و گاز اقدام کند. این شامل تکمیل زنجیرههای ارزش، کاهش تعدد بنگاههای اقتصادی با مقیاسهای بهینه و حذف گروههای رانتجو است.
۲. رفع مشکلات پرسنلی و بهبود شرایط کاری
براساس نظرسنجیها، مطالبات پرسنل حوزه نفت و صنایع وابسته شامل بازبینی سقف و کف حقوق و مزایای پرسنل، بازنگری در نظام پرداخت مالیات، تعیین تکلیف صندوق مسکن و پرداخت معوقات ماده ۱۰، بهبود خدمات رسانی بهداشت و درمان در جنوب و جلوگیری از استخدامهای بی ضابطه است. وزیر نفت باید به این مسائل توجه ویژهای داشته باشد و شرایط کاری پرسنل را بهبود بخشد.
۳. جلوگیری از هدررفت انرژی و افزایش بهرهوری
یکی از اولویتهای اصلی دولت چهاردهم در حوزه انرژی باید افزایش بهرهوری و جلوگیری از هدررفت انرژی باشد. افزایش تولید نفت گاز یورو ۵ و ظرفیت تولید بنزین، از اقدامات راهبردی دولت سیزدهم بوده است که باید ادامه یابد. سرمایهگذاری در توسعه زنجیره ارزش محصولات و گسترش صنایع تبدیلی نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
۴. تکمیل پروژههای نیمهتمام و توسعه زیرساختها
وزیر نفت باید به تکمیل پروژههای نیمهتمام و توسعه زیرساختهای نفتی و گازی کشور توجه کند. بهرهبرداری از خطوط انتقال فرآوردههای نفتی، کاهش هزینهها و جلوگیری از قاچاق سوخت از جمله اقداماتی است که میتواند به کاهش هزینهها و افزایش کارایی کمک کند.
۵. دیپلماسی فعال انرژی
یکی از شاخصهای موفقیت وزیر نفت، دیپلماسی فعال انرژی است. تنوعبخشی به مشتریان صادرات نفت، سهامدار شدن در پالایشگاههای فراسرزمینی و همکاریهای بینالمللی در حوزه انرژی از جمله دستاوردهای دولت سیزدهم بوده که باید ادامه یابد.
۶. استفاده از ظرفیتهای دانشبنیانی و تخصصی
استفاده حداکثری از توان دانشبنیانیها و اعتماد به متخصصان داخلی باید در دستور کار وزیر نفت باشد. این رویکرد میتواند به بهبود بهرهوری و توسعه فناوریهای نوین در صنعت نفت و گاز کمک کند.
۷. عدالت در توزیع یارانههای انرژی
عادلانهسازی توزیع یارانههای انرژی یکی دیگر از وظایف مهم دولت چهاردهم است. دهکهای بالای جامعه از یارانه پنهان بیشتری استفاده میکنند که این روند باید تصحیح شود تا عدالت در توزیع یارانهها برقرار شود. در این مسیر وزارت نفت دولت چهاردهم و شخص وزیر و مدیران این مجموعه میتوانند با یک برنامهریزی مدون و دقیق با استفاده از کارشناسان و نخبگان جامعه دانشگاهی و فارغ از مباحث سیاسی و نگاههای تحجرگرایانه به این مهم بپردازند.
https://sarkhatepetroshimi.ir/?p=16497