×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳  .::.   برابر با : Saturday, 23 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 5 خبر
صرفه ارزی ۶ میلیون یورویی با ساخت داخل MPFM در شركت نفت و گاز اروندان

به گزارش روابط عمومی شرکت نفت و گاز اروندان، در نمایشگاه ارائه دستاوردهای دولت سیزدهم در استان خوزستان، تجهیز ساخت داخل شده جریان سنج چندفازی (MPFM) شرکت نفت و گاز اروندان با حضور حسینی محراب استاندار خوزستان رونمایی شد.
در تشریح این دستاورد دکتر عیسی نویری رئیس پژوهش و فناوری شرکت نفت و گاز اروندان طی گفتگویی اظهار داشت: پیش از اعمال تحریم ها شرکت های خارجی موجود در توسعه میادینی مانند دارخوین از دستگاه های MPFM چند ملیتی مانند رکسار استفاده کرده بودند، لکن تجهیز جریان سنج چند فازی به علت فناوری بالا و استفاده از فناوری هسته ای در آشکار سازهای آن، صد در صد کالایی تحریمی و غیر قابل واردات شد، و پس از توقف خدمات کالیبراسیون، تعمیرات و بروزرسانی نرم افزاری این تجهیزات از سوی شرکت های تولید کننده، دستگاه های موجود یک به یک از رده خارج و غیر قابل استفاده شدند، از این سو ارزش بومی سازی این تجهیز بسیار درک می شد.

نویری در خصوص فرایند ساخت این تجهیز تصریح کرد: بواسطه تاثیر خروجی داده های دستگاه MPFM در پیش بینی تولید، افزایش تولید و بهینه سازی فرایند فرآورش، وارد همکاری با یک شرکت دانش بنیان مرتبط با دانشگاه امیرکبیر که بالغ بر ۱۰ سال در این حوزه در حال مطالعات بود شدیم، و با حمایت های شرکت نفت و گاز اروندان و انجام ۱سال و نیم عملیات های مختلف و آزمایشات میدانی در میادین این شرکت، دستاورد بومی سازی ۱۰۰ صد در صدی این تجهیز برای اولین بار در کشور رقم خورد.

وی افزود: دستگاه های از رده خارج شرکت نفت و گاز اروندان جهت یک باز تحلیل در اختیار این شرکت دانش بنیان قرار گرفت، لکن فرآیند ساخت دستگاه هرگز مهندسی معکوس نبوده و با تحلیل و دستیابی به تکنولوژی از صفر جریان سنج های چند فازی طراحی و ساخته شد، به طوری که حتی در بومی سازی این MPFMها، موارد و مشکلات دستگاه های پیشین نیز مورد بهینه سازی قرار گرفتند که خود مزیت دیگر این طرح بود.

رئیس پژوهش و فناوری این شرکت با اشاره به هزینه ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار دلاری هر دستگاه ایرانی MPFM، ادامه داد: قیمت این دستگاه در شرایط عادی و بازار بین المللی بین ۴۵۰ تا ۸۰۰ هزار دلار است، که به لطف انباشت دانش و فناوری داخلی موجود در این شرکت دانش بنیان، رقم تمام شده برای ساخت هر یک از این دستگاه ها کمتر از نصف حداقل قیمت نمونه خارجی است، که این مهم صرفه ارزی بسیار خوبی نزدیک ۶ تا ۷ میلیون دلار را برای شرکت نفت و گاز اروندان به دنبال دارد.

وی افزود: مراحل مختلفی در ارزیابی نتایج این دستگاه طی شد، اعم از تست های آزمایشگاهی تا انجام عملیات های میدانی مختلفی در میادین این شرکت به خصوص آزادگان جنوبی، و در نهایت دستگاه فعلی علاوه بر تاییدیه های بین المللی، تاییدیه های میدانی شرکت نفت و گاز اروندان را نیز به طور کامل دریافت کرد.

نویری در انتها اظهار داشت: در حال حاضر با این شرکت دانش بنیان قراردادی در قالب ماده ۱۰ قانون جهش تولید، که قانون تولید بار اول است تنظیم شده و ابلاغیه آن نیز از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت گردیده است. و در برنامه های پیش رو علاوه بر تعمیرات و نوسازی ۸ دستگاه از رده خارج این شرکت، ساخت دو دستگاه MPFM سیار وجود دارد، که خود ایده ساخت این تجهیز به شکل سیار نیز در دنیا بسیار نوآورانه و بدون مشابه است، و همچنین ۱۰۰ عملیات چاه آزمایی نیز با همین دستگاهی که رونمایی شد صورت خواهد پذیرفت.

گفتنیست دستگاه جریان سنج چند فازی مدل MPFM VG رونمایی شده، وسیله‌ای برای اندازه‌گیری میزان جریان فازهای تشکیل‌دهنده است و با نصب در مسیر انشعابی از خط اصلی سر چاه، میزان آب، گاز و نفت را به صورت لحظه‌ای اندازه‌گیری کرده و میزان هر یک از فازها را گزارش می‌دهد. این دستگاه بر اساس ترکیب فناوری های جریان سنج فشار تفاضلی، چگالی سنج پرتو گاما و طیف سنجی رزونانس الکترومغناطیسی کسر فازها و نرخ جریان فازهای نفت و آب و گاز را بصورت جداگانه، غیر تداخلی و برخط ارائه می دهد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.